Hoe hou je je nagels zo lang mogelijk?

Niet iedereen is gezegend met lange nagels, al zouden veel vrouwen wensen dat ze dat wel waren. Zelfs als je op het punt bent dat je nagels lang zijn en je ze precies hebt zoals je ze zou willen hebben, is het echter wel belangrijk dat je ook goed voor je handen en nagels zorgt, waardoor je zou ook daadwerkelijk lang houdt. Sommige vrouwen hebben erg buigzame nagels, en andere vrouwen kunnen hun nagels bijna afscheuren. Juist andere vrouwen hebben sterke nagels die bijna niet te knippen of vijlen zijn, waardoor het een heel ander verhaal wordt. Dus hoe zorg je het beste voor je nagels en hoe houd je ze mooi? Wij hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om je nagels in goede toestand te behouden.

Ten eerste kan je een optisch trucje uithalen met je nagels om ze langer te doen lijken. Een cirkel lijkt een stuk kleiner dan een vierkant, ook al is dit in de praktijk waarschijnlijk niet zo. Dit geldt uiteraard ook voor je nagels. Door je nagels in een ronde vorm te vijlen, ogen ze een stuk korter. Vijl je je nagels echter in een vierkante vorm, of vijl je je nagels vierkant met de hoekjes van je nagels rond afgerond, lijken ze een stuk langer. Probeer het maar eens met twee nagels op dezelfde hand: vijl de ene rond, en de ander vierkant. Als je de nagels vervolgens naast elkaar houdt, zal je zien dat de vierkante nagel optisch veel langer lijkt terwijl deze dat helemaal niet is. Je hoeft er niet meer moeite voor te doen of gekke producten voor aan te schaffen: het enige wat je nodig hebt is een nagelvijl en vijf minuutjes van je tijd. Een andere truc die je nagels langer doen lijken, is door je nagels wat dunner te vijlen door de vijl tegen de zijkant van je nagels te zetten en in de verticale richting op te bewegen. Hierdoor lijken je nagels slanker en langer! Een ander optisch trucje dat helpt, is om de juiste kleur nagellak te gebruiken. Je nagels lijken door nagellak sowieso al langer doordat de hele nagel dan uit dezelfde kleur bestaat. Lak je nagels ook het liefste in een lichte kleur. Gebruik geen gekke motiefjes, maar ga voor een lichte, effen kleur om optisch de indruk te wekken dat je nagels langer lijken dan ze werkelijk zijn.

Het tweede wat je kan doen, is je nagelriemen terugduwen. Door je nagelriemen terug te duwen komt er meer huid onder de nagels vrij en lijken je nagels meteen een stuk langer, ook al zijn ze dit eigenlijk niet. Doe dit echter wel voorzichtig en breng, voordat je dit doet, een verzorgende olie op je nagelbedden aan, zodat de huid versoepelt en het terugduwen comfortabeler wordt voor je handen. Je kan je nagelriemen terugduwen met je vingers, of met een bokkenpootje: het ligt er maar net aan wat je zelf prettiger vindt.

Tenslotte kan je een nagelverharder aanbrengen. Door een verharder aan te schaffen en te gebruiken, zal je merken dat je nagels stukken minder zullen inscheuren, breken of ombuigen. Een nagelverharder zorgt ervoor dat de chemische verbindingen van je nagels versterkt worden, waardoor je nagels meer aankunnen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat als je eindelijk lange nagels hebt en de lengte hebt bereikt die je al die tijd al wilde, je nagels misschien weer inscheuren of afbreken en je helemaal opnieuw kan beginnen. Het belangrijkste wat we je echter mee kunnen geven, is dat je je handen en nagels gewoon goed blijft verzorgen. Gezonde nagels vragen er nou eenmaal om dat je tijd en aandacht in ze investeert door te vijlen, in te vetten en schoon te maken. Hou je je hieraan, dan zal je bijna meteen al verschil merken en je je een stuk minder zorgen maken over het mooi houden van je nagels. Om je nagels mooi te houden, is het nou eenmaal van belang dat je ze, net als de rest van je lichaam, in goede conditie houdt en ze ook constant in beweging houdt en aandacht geeft. Je lichaam is dan misschien wel een tempel, maar je nagels en handen zijn dat ook!

http://www.247nailart.nl/werk-materialen/164-bokkenpoot-verwijderen-nagelriemen.html