Star Wars geïnspireerde nagels

De laatste Star Wars film verscheen zo ongeveer tien jaar geleden. Een legende onder de films, dat kunnen we wel stellen. Tot aan het eind van 2015, op 16 december, eindelijk een nieuwe film in de saga uitkwam: The Force Awakens. Er was zo ongeveer niemand die niet wist dat de film de bioscopen gehaald had en alle Star Wars fans kwamen dan ook weer met bosjes tegelijk uit de verste hoeken van de wereld gekropen. Ben je er ook zo een, maar gaat een Star Wars t-shirt dragen of een Darth Vader masker dragen je toch echt een stap te ver? Hoef je niet constant je liefde voor Harrison Ford te uiten, maar wil je toch graag op de een of andere manier je liefde voor Star Wars bij je dragen? In dit artikel gaan we aan de slag met Star Wars geïnspireerde nagels om het thema er even flink in te zetten en je nagels klaar te maken voor de onvermijdelijke Star Wars feestjes die overal de kop op komen zetten – of, gewoon, omdat je wat nieuws uit wil proberen en het onderstaande design per se op je nagels moeten verschijnen!

 Het design waar we mee aan de slag gaan is er meteen een die voor wat afwisseling zorgt op je nagels. Je hebt hiervoor een witte nagellak, een zwarte nagellak en een zachtroze nagellak voor nodig die ongeveer de kleur van je eigen nagel is. Begin eerst met het aanbrengen van een basecoat op je nagels: door dit te doen, zorg je ervoor dat je nagels niet verkleuren, maar mooi wit blijven zelfs als je de nagellak van je handen haalt. Begin met je duim. Pak de huidskleurige nagellak en breng deze aan op vier vingers: dit hoeft niet heel netjes, want het is tenslotte maar de basiskleur van je nagels! Er staat nog van alles te wachten op je nagels.

 Vervolgens pak je de zwarte nagellak en vul je de witte rand van je nagels in met de zwarte nagellak. Denk aan het effect van een French manicure, maar dan met een zwart randje in plaats van wit! Vind je het moeilijk om met je kwast een mooie halve maan te maken, dan kan je ook met een sateprikker of zwarte striper alvast een half rondje aanbrengen op je nagels en deze met de grotere kwast inkleuren. Dit alles kan met acrylverf, maar ook met gewone zwarte nagellak. Aangezien je je middelvinger als het goed is hebt overgeslagen, is het nu tijd om deze te Star Wars-ificeren. Pak de witte nagellak en lak je hele nagel wit. Vervolgens pak je de zwarte striper en zet je onderaan je nagel, bij de nagelriem, een dunne, zwarte streep. Vervolgens maak je onder deze streep twee driehoeken die tegenover elkaar en gespiegeld van elkaar zijn. Dit zijn de ogen van de Storm Troopers! Voor inspiratie kun je eventueel een foto van ze opzoeken om er zeker van te zijn dat je de vorm goed op de nagels zet. Vervolgens trek je met dezelfde zwarte striper of sateprikker een omgekeerde C-vorm naar beneden: dit moet de mond van de Storm Trooper voorstellen, die uiteraard naar beneden krult in plaats van omhoog. Hij mag tenslotte niet al te blij kijken. Wees er echter voorzichtig mee en gebruik niet teveel nagellak! De lijntjes kunnen beter te dun dan te dik zijn: te dunne lijntjes kan je altijd nog wat bijwerken, maar dikke lijntjes zijn vaak al tot in zoverre niet te redden dat je de hele lijn er af mag halen en opnieuw mag beginnen. Dit zou zonde zijn van je harde werk! Tenslotte breng je onder zijn mond nog drie verticale streepjes aan, om de luchtgaten van de helm weer te geven. Breng, na je werk goed te hebben laten drogen, een topcoat aan voor een langer blijvend resultaat. Om het geheel wat drukker te maken, zou je eventueel ook meerdere Storm Troopers op je nagels aan kunnen brengen: denk bijvoorbeeld aan om de nagel, of gebruik een zwarte nagellak en een donkergrijze nagellak om in plaats van een Storm Trooper, Darth Vader op je nagels te lakken! Alles kan tenslotte: het is jouw feestje.

star wars