Tips tegen een chipvrije manicure

Als je nagels lang zijn, staat het natuurlijk het mooist als je ze lakt. Dan vallen je nagels extra op en kan je nog trotser zijn op je mooie nagels dan je al was. Er is echter niets vervelender dan het chippen van je nieuwe nagellook terwijl het er pas een dag of twee op zit. In een eerder artikel hebben we je al tips gegeven over hoe je het beste je chips kan bijwerken op een vlugge, vlotte manier. In deze blog gaan we een ander onderwerp aan: namelijk, hoe kan je het beste het chippen voorkomen?

Begin uiteraard met het vijlen en verzorgen van je handen, zoals we in eerdere artikelen ook al hebben aangegeven. Vervolgens is het belangrijk dat je je nagels verhardt. De chemische verbinding van je nagels is gemaakt van eiwitten, maar het is mogelijk om deze te versterken! Dit kan je doen door een nagelverharder aan te schaffen en op je nagels aan te brengen. Na afloop zal je merken dat je nagels harder en steviger zijn, en hoe steviger de nagels, hoe minder beschadigingen je manicure zal hebben: de nagels zijn tenslotte sterker en kunnen meer aan.

Daarnaast is het handig om je handen schoon te maken voordat je je basecoat op je nagels aanbrengt. Je nagels scheiden olie af, en hoe meer natuurlijke olie er op je nagels zit, hoe minder goed je nagellak aan je nagel zal hechten. Maak je nagels dus vetvrij door je nagels bijvoorbeeld met pure aceton schoon te maken. Dit kan ook met alcohol. Het beste is om geen nagellak remover te gebruiken die ook andere ingrediënten bevat dan aceton: deze kunnen vaak juist weer vetmakers bevatten!

Nadat je een basecoat op je nagels hebt aangebracht, is er een andere handige tip: strijk met het kwastje van je nagellak horizontaal langs de nagelrand. Door dit te doen voordat je je nagellak aanbrengt, verminder je de kans op slijtage en het chippen van je nagels aanzienlijk. Breng de normale laag wel meteen daarna aan: als je wacht tot de horizontale streepjes droog zijn, is de kans dat je een verdikking ziet veel groter. Dit brengt ons ook meteen tot het volgende punt: lak je nagels niet te dik! Het is beter om meerdere, dunnere laagjes aan te brengen dan een hele dikke laag. Dikkere lagen nagellak drogen moeilijker en hechten zich minder goed aan de nagel, waardoor de kans op slijtage meteen veel groter wordt. Niet te dik dus.

Tenslotte is de laatste tip eentje die logisch klinkt, maar waar bijna niemand zich echt aan houdt. Laat je nagellak goed drogen. Dit kost veel tijd, meer tijd dan je in eerste instantie zou denken, maar is evengoed een belangrijk punt waardoor je nagellak lang mooi blijft. Voordat je een nieuw laagje lak aanbrengt of zelfs je topcoat aanbrengt, moet je lak kurkdroog zijn. Als je lak niet meer plakt of ietwat plakkerig aanvoelt, is je nagel droog en kan je een nieuwe laag nagellak aanbrengen. Nadat je klaar bent met lakken, is de ideale tijd om je nagels te laten drogen zo’n twee uur. Bijna niemand heeft hier tijd voor op een drukke dag, dus zorg ervoor dat je je nagels lakt op een dag dat je niets te doen hebt en ondertussen film kan kijken. Daarnaast zorgen water, zeep en reinigingsproducten ervoor dat je nagels sneller slijten. Dit betekent niet dat je nooit je handen mag wassen, maar het is wel zo dat in de eerste twaalf uur na je manicure, je nagels het meest kwetsbaar zijn. Idealiter lak je je nagels dus in de avond en ga je twee uur na het lakken naar bed. De volgende dag zijn je nagels kurkdroog en kan je de wereld aan.

De beste tip die we je mee kunnen geven, is dat haastige spoed toch echt zelden goed is. Het klinkt als een cliché, maar ook bij nagellak gaat deze regel op. Als je wil dat je manicure langer dan twee dagen mooi blijft, is het belangrijk dat je er de tijd voor neemt en de nodige stappen zet om het resultaat mooi te houden. Het kost je meer tijd, maar dan heb je ook wel wat! Zorg er ook voor dat je je topcoat regelmatig opnieuw aanbrengt. Door elke twee dagen een nieuwe laag topcoat aan te brengen, blijft je manicure optimaal beschermd.

http://www.247nailart.nl/nagellak/497-witte-nagellak-professionel-formule.htmlhttp://www.247nailart.nl/nagellak/748-wet-n-wild-tickled-pink.html