Handleiding acryl nagels zetten,

Om te beginnen onze producten zijn Mma vrij. De betekenins er van is (Methyl methacrylate)
 
-Tijdens het dragen van de acrylnagels adviseerd 247nailart.nl om tijdens de schoonmaakwerkzaamheden en werkzaamheden in de tuin handschoenen te dragen. Dit verlengt het plezier en houdbaarheid van de acryl. Sommige schoonmaakmiddelen bevatten zeer sterke ontvetters, waardoor de hechting van de acryl verminderd kan worden. In de tuin is het dragen van handschoenen belangrijk, omdat er aarde en vuil onder de nagels kan komen. Deze bacteriën kunnen schadelijk zijn voor je acryl nagels. 

- Gebruik je acryl nagels niet als gereedschap.

- De hechting van acryl kan beïnvloed worden door o.a. medicijnen, oneffenheden op de nagels, hormonen (zwangerschap).

- Acryl nagels kunnen verkleuren door gebruik van de zonnebank, roken, het eten van sterk gekleurd fruit of hormonen. Je kunt eventueel een sun blocker gebruiken om dit enigzins tegen te gaan. 

- Let erop dat er tijdens het aanbrengen geen acryl in de nagelriemen loopt. Wanneer er acryl in de nagelriemen loopt bestaat de kans dat er lucht onder de kunstnagel komt en de acryl deels los laat.
Een handige tip is om de vingers schuin naar beneden te laten wijzen tijdens het aanbrengen. Hierdoor maak je gebruik van de zwaartekracht en is er minder kans dat de acryl in de nagelriemen loopt. 

- Bij moeilijke hechting van acryl door 'probleemnagels' kun je gebruik maken van de 247nailart primer. Dit product brengt u aan op de natuurlijke nagel, als een dun streepje langs de nagelriemen. 

- Wij adviseren u om de eerste 24 uur niet met je nagels te tikken. Hierdoor kan er lucht onder komen en kan er lifting ontstaan. Hierdoor kan de acryl los komen van de nagel.

- Het aanbrengen van acryl vergt veel oefening. Vooral met maken van het 'bolletje' (liquid mengen met de acryl) zal een lastig stukje zijn in het aanbrengen van acryl nagels. Je kunt dit oefenen met bijvoorbeeld een oefenvinger of een oefenhand. 

- Reinig je acrylpenseel tijdens het zetten van je acryl nagels wij adviseren je penselen regelmatig schoonmaken met onze 247nailart.nl brushcleaner in combinatie met onze 247nailart reinigingsboxvoor penselen.

Wat is een Smile-line? Hiermee de boog (vorm) bedoeld op de nagel die wordt gemaakt bij een French manicure. Dit kan met onze white acryl poeder , maar ook met onze leuke colour acryl. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om de smile line perfect te maken. Denk aan een Swirl of een Easy french tool.
    
- Acryl Liquid heeft een sterke geur, zorg voor voldoende ventilatie wanneer je met de Acryl liquid werkt. 

- Heb je veel oneffenheden in je nagels? Dan kun je er voor kiezen om onze 247nailart.nl cover acryl te gebruiken. Deze acryl is dekkend, zodat er geen oneffenheden doorheen te zien zijn.

Voorbereiding acryl nagels zetten:

1. Zorg voor schone handen (wassen met zeep, ook je klant) en draag ten alle tijde handschoenen en een mondkapje. 

2. Ontsmet al je instrumenten/gereedschap met de 247nailart alcohol. (ook reeds gebruikte vijlen)

3. Knip de natuurlijke nagels zo kort mogelijk. (pas op dat je niet te diep knipt) Niet van toepassing wanneer er geen sprake is van nagelverlening.

4.  Duw voorzichtig met de bolle kant van onze bokkenpoot de nagelriemen naar achteren. En eventueel het vliesje.

5. Ruw voorzichtig de nagels met de fijne kant van een rechte vijl in verticale richting. Doe dit voorzichtig, de natuurlijke nagel mag niet beschadigen. 

6.Verwijder zachtjes met onze nagelborsteltje het stof van de nagels.

7. Ontsmet daarna de nagels met alcohol of onze nagelreiniger. Het kan soms een beetje prikken, dat komt door de alcohol.

8. Nu kunnen de 247nailart tips geplakt worden en op maat geknipt worden met onze tipknipper, en daarna in de goede vorm vijlen.

Aanbrengen tips:

Indien niet van toepassing, dan kun je deze stappen overslaan.

1. Natuurlijke nagel vijlen tot er een mooie vorm ontstaat zonder haaltjes. De nagels mogen niet te lang zijn, anders passen de tips niet. De langere nagels inkorten.

2. Kijk bij elke vinger, welke tip aangebracht dient te worden. Kies liever voor een iets bredere tip, dan een smalle. Een brede tip kun je bijwerken met vijlen, een smalle tip niet. 

3. Breng voldoende lijm aan op de rand tip.

4. Breng de tip zo aan dat het randje van de tip (opzetzetstuk) aansluit op de nagel. Let er op dat op alle plaatsen voldoende lijm zit en er geen lucht onder komt.

5. Houd de tip een aantal seconden vast.

6 Je kunt nu de tip loslaten. Het makkelijkste is om eerst alle tips aan te brengen, zodat de lijm goed kan drogen. Overtollige lijm direct verwijderen.

7. Na het aanbrengen van alle tips, controleer je of er nog lucht onder zit. In de meeste gevallen kun je de luchtbellen wegkrijgen door nog een druppeltje lijm via de achterzijde van de nagel toe te voegen.

Houdt de hand hierbij omhoog, met de palm naar je toegedraaid, en laat voorzichtig een druppeltje lijm tussen de tip en de natuurlijk nagel vallen. Let erop dat je de huid wegtrekt.  Houdt de hand een aantal seconden omhoog en verwijder daarna overtollige lijm.

8. Soms is de lijm doorgelopen en zit er een stukje vast aan de huid. Maak nu voorzichtig met een bokkenpoot de huid en de tips van elkaar los. Hierna kunt u de tips op maat knippen en in de juiste vorm vijlen.

11.  De overgang van tip naar natuurlijke nagel bovenop de nagel moet ook nog weg gevijld worden, anders is het randje te zien onder de acryl. (dit hoeft niet bij witte of gekleurde tips) Doe dit heel voorzichtig en vijl alleen de tip, niet de natuurlijke nagel.  Om te controleren of je genoeg hebt gevijld kun je met nagelreiniger even over de nagel heen gaan. Je ziet dan hoe de nagel zou worden als er acryl aangebracht is. Een tipblender kan het wegvijlen makkelijker maken.
 

Het aanbrengen van de acryl:

1. Zorg ervoor dat de nagels vrij zijn van stof en vijlresten. Borstel de nagels schoon met onze nagelborstel en neem de nagels af met nagelreiniger.

2. Breng eventueel de 247nailart primer aan. Dit doet je door middel van een dun streepje langs de nagelriemen. 

3. Acryl wordt in 3 stappen aangebracht:

A. Stap 1: French manicure
De eerste stap is het creeëren van de french manicure (witte acryl). Wil je geen French manicure maar een naturel nagel, dan gebruik je geen witte acryl, maar bijvoorbeeld een pink of clear acryl.
Doop het penseel een stukje in de Acryl liquid, maak het penseel niet te vochtig. Teveel acryl liquid kun je langs de rand van de dappendish af strijken. De volgende stap is het vochtige penseel naar de acryl brengen. Doop het puntje van het penseel in het poeder en trek een streepje door de acryl. Nu ontstaat het bolletje. Hoe groter het streepje je trekt, hoe groter het bolletje zal zijn. Voor de french manicure heb je een klein bolletje acryl nodig.
Breng nu de acryl aan op de nagel. Begin in het midden van de nagel en werk naar beiden zijden toe. Zorg dat u direct een mooie smile lijn probeert te maken. De acryl hard uit aan de lucht, dus vlot doorwerken is belangrijk. 

B. Stap 2: Opbouw van de nagel

Nu kun je beginnen met de opbouw van de nagel. Dit is het middenstuk van de nagel. Maak wederom een bolletje met het penseel. In dit geval gebruik je de pink of clear acryl.

Het bolletje mag nu wat groter zijn. Druk met de buik (platte stuk) van het penseel de acryl vast op de nagelplaat. Verspreid nu de acryl over de nagel. (wederom met de buik van het penseel), let erop dat je ca 1/3 nagel overhoudt bij de nagelriemen. Laat geen acryl in de nagelriemen lopen.

C. Stap 3: Afwerking

Je pakt wederom een klein bolletje acryl, let erop dat het bolletje niet te vochtig is. Houdt tijdens het aanbrengen van de acryl de vinger lichtelijk naar beneden gebogen. Je gaat nu het laatste stukje van de nagel, bij de nagelriemen,  bedekken met acryl.  Het aangebrachte product wordt steeds naar de punt van de nagel toe uitgestreken en glad gemaakt. Het vastdrukken van het product gebeurt met de buik van het penseel.

4. Wanneer de acryl goed is uitgehard, maak je voorzichtig de huid los aan de zijkant van de nagels. Dit kan met onze bokkenpoot. Verwijder voorzichtig overtollige acryl.

5. Vijl de nagels zodat een mooie vorm ontstaat en zodat alle krassen verdwijnen. Begin met de meest grove vijl, daarna een minder grove vijl en eindig met een white block. Vergeet de zijkant van de nagels niet.

6. Voor extra glans kun je een 4-way vijl gebruiken. Begin wederom met de meest grove kant en eindig met de meest gladde kant.  Tevens kun je een super glansvijl gebruiken of een top coat aanbrengen. 

7. Neem als laatste de nagel af met een celstof depper met bijvoorbeeld nagelreiniger. 

8. Wrijf daarna als afsluiting de nagelriemen in met nagelriem olie. 

Het opvullen van de acrylnagel:

Na een week of 3 a 4, zijn je nagels zover gegroeid dat het tijd wordt om je nagels bij te werken.Het bijwerken (ook wel opvullen genoemd) van acrylnagels gaat als volgt:

1. Heb je nagels waar de tip vanaf is? Breng dan eerst aan deze nagels nageltips aan en bereid deze helemaal voor, zoals aangegeven bij: 'Het aanbrengen van tips'.

2.Vijl nu alle nagels op de gewenste lengte. Vergeet de zijkanten niet mee te vijlen voor de juiste vorm.

3. Vijl nu de overgang van de natuurlijke nagel en de acrylnagel zover weg dat de lijn die is ontstaan helemaal weg is. Let op dat je alleen vijlt op de acrylnagel, niet de natuurlijke nagel.  Om te controleren of de scheiding goed weggevijlt is, kun je met een celstof depper met nagelreiniger even over de nagel gaan. Zie je nog een lijntje? Dan heb je nog niet genoeg weggevijlt. Zie je geen verschil? Dan is de nagel prima. In totaal vijl je ca 30% van de acrylnagel in het geheel weg.

4. Ga nu verder met de "voorbereiding van de nagel" van de bovenstaande handleiding.  Daarna stap 1. van de handleiding; "het aanbrengen van de acryl".
 

Verwijderen van acrylnagels:

Acrylnagels zijn eenvoudig te verwijderen met een kunstnagel verwijderaar (of acryl verwijderaar)

Laat de nagels weken in de kunstnagel verwijderaar, bijvoorbeeld in een manicurebowl. of met nailsoakers.  De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid acryl die is aangebracht. Haal de nagels er tussendoor even uit. Met een bokkenpoot  kun je de losgekomen acryl eraf halen. Wel voorzichtig!

Je kunt vooraf met een vijl ook alvast wat acryl eraf vijlen. Let bij het vijlen op dat je niet op steeds op dezelfde plaats vijlt, hou je vijl in beweging. 

Na het verwijderen van een kunstnagels kunnen je nagels dun aanvoelen. Belangrijk is om deze te komende tijd goed te verzorgen. Denk aan nagelriem olie of nagelverharder.